Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Οι 10 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

Πηγή: http://www.sofokleousin.gr

Εν μέσω συμπληγάδων και διασταυρούμενων πυρών είναι αναγκασμένη να κινηθεί η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, ελπίζοντας ότι θα βγει τελικά αλώβητη και θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες της αντιπολίτευσης, που προβλέπουν – ή ελπίζουν– ότι θα αναγκασθεί να «καταθέσει τα όπλα» βρισκόμενη μπροστά σε αδιέξοδο. 

Με το ασφαλιστικό ανοιχτό και τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών στην Αθήνα να ψάχνουν για «μαύρες τρύπες» και δημοσιονομικά κενά, καλείται άμεσα να βρεί λύσεις για να τερματισθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.
Παράλληλα πρέπει να διαχειρισθεί τις πιέσεις των Ευρωπαίων, που επιχειρούν να «φορτώσουν» το προσφυγικό στην Ελλάδα και στέλνουν τελεσίγραφα για αποπομπή της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν.
Θα είναι τα πρώτα βήματα ενός Μαραθώνιου, που θα διαρκέσει μήνες και δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη Απριλίου – στην καλύτερη περίπτωση. Επόμενα εμπόδια η τελική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και η διευθέτηση του ασφαλιστικού, που περιλαμβάνει συμφωνία με τους δανειστές και ψήφιση του στη Βουλή, με προεξοφλημένη την αρνητική στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.
Ακολουθεί η αξιολόγηση υλοποίησης του προγράμματος, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για το επόμενο βήμα, την έναρξη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.


Διαβάζω το άρθρο ...
http://www.sofokleousin.gr



καθημερινή κατάθεση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *