Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Doctoranytime: Η υγεία στα χέρια σας!

Από: http://www.politisonline.com/doctoranytime



photo_EZ


Ένα από τα χιλιάδες προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή την στιγμή η χώρας μας είναι η χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Χρόνια τώρα το να κλείσεις ένα ραντεβού με το γιατρό που θέλεις και την στιγμή που τον χρειάζεσαι αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός». Η αναμονή είναι μεγάλη, η εξυπηρέτηση ελλιπής και η ταλαιπωρία των ασθενών τεράστια. Προβλήματα που διαιωνίζονται με την πάροδο του χρόνου αντί να επιλύονται.
Και όμως μπορούμε να πάρουμε την υγειά στα χεριά μας εύκολα και ανέξοδα.
Η Ελευθερία Ζούρου είναι η εμπνεύστρια και  ιδρύτρια του doctoranytime.gr, της διαδικτυακής πλατφόρμας Υγείας που απευθύνεται σε όλους όσοι αναζητούν γιατρό και επιθυμούν να τον επισκεφθούν στο ιδιωτικό του ιατρείο.
Όπως μας εξηγεί παρακάτω, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι η δυνατότητα που δίνει στους ασθενείς να αξιολογήσουν τον γιατρό που επισκέφθηκαν, το κόστος κάθε ιατρικής υπηρεσίας και όχι μόνο, αλλά και μία σειρά από άλλες πληροφορίες.
Την επόμενη φορά που θέλετε να προγραμματίσετε μια ιατρική εξέταση μην δυσανασχετήσετε.
Επισκεφθείτε το doctoranytime.gr και θα δείτε, πως το ραντεβού με το γιατρό σας θα μετατραπεί σε «παιχνίδι».


1. Γιατρός για κάθε Ώρα (DoctorAnytime), λοιπόν. Πώς λειτουργεί;
H υπηρεσία Doctoranytime ακολουθεί τις καθημερινές ανάγκες του χρήστη/ασθενούς και απαντά σε αυτές με τρόπο εύκολο και άμεσο.
Έτσι, όταν θέλουμε να επιλέξουμε μία συγκεκριμένη ειδικότητα γιατρού, ή όταν έχουμε ένα πρόβλημα υγείας που θέλουμε να λύσουμε ή ακόμα και όταν χρειαζόμαστε να κάνουμε μία διαγνωστική εξέταση ή εξειδικευμένη θεραπεία επιλέγουμε/συμπληρώνουμε το αντίστοιχο φίλτρο και το σύστημα επιστρέφει τη λίστα με τους καταλληλότερους γιατρούς πάνω ακριβώς σε αυτό που ψάχνουμε. Επιπλέον φίλτρα, όπως είναι η περιοχή καθώς και το ασφαλιστικό ταμείο που διαθέτει ο χρήστης προσφέρουν επιπλέον δυνατότητα για εξατομίκευση της αναζήτησης.
Είναι αξιοσημείωτο ότι όλοι σχεδόν οι γιατροί είναι αξιολογημένοι από χρήστες του Doctoranytime.gr που επιβεβαιωμένα τους έχουν επισκεφθεί, και ταυτόχρονα είναι διαθέσιμες μία σειρά από πληροφορίες που θα βοηθήσουν το χρήστη να επιλέξει τον καλύτερο γιατρό για εκείνον όπως εξειδίκευση, εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, κόστος, φωτογραφίες κλπ.

photo_homepage

2. Πόσο αναγκαία είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα Υγείας; Πώς προέκυψε η ιδέα;

Αν αναλογιστούμε πόσες φορές χρειαζόμαστε είτε εμείς είτε οι οικείοι μας ένα γιατρό και καταφεύγουμε στο να ρωτάμε φίλους και γνωστούς μήπως ξέρουν «κανένα καλό», σίγουρα θα διαπιστώσουμε μέρος της τεράστιας αυτής ανάγκης. Η οποία βέβαια δεν λύνεται με το σωστό τρόπο γιατί ο «καλός» γιατρός για έναν φίλο μας δεν είναι σίγουρο ότι είναι καλός και για εμάς.
Μέσω του Doctoranytime.gr μπορούμε να βρούμε όντως τον «καλό» γιατρό, τόσο από ποσοτικής άποψης, καθώς περισσότεροι από 5.500 γιατροί όλων των ειδικοτήτων ανήκουν πια στο δίκτυό μας, όσο και από ποιοτικής άποψης, καθώς όλοι οι γιατροί είναι ελεγμένοι και πιστοποιημένοι από τον πιο αυστηρό κριτή, τον ίδιο τον ασθενή.
Εξάλλου χρόνο με τον χρόνο οι διαδικτυακές αναζητήσεις για γιατρούς διπλασιάζονται έως και τριπλασιάζονται. Πράγμα που δείχνει ότι ο κόσμος αλλάζει ανεπιστρεπτί τη συμπεριφορά του και κάνει πάντα ένα Google search για να βρει τον κατάλληλο γιατρό.
Η ιδέα προέκυψε από προσωπική ανάγκη δική μου που δεν καλύφθηκε από το χαοτικό υπάρχον σύστημα υγείας, που με ανάγκασε να κάνω άσκοπες επισκέψεις σε γιατρούς.

3. Τι θα αλλάζατε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας;

Η τρομερή παθογένεια του ΕΣΥ είναι ότι δεν είναι βασισμένο στις ανάγκες του ασθενή.
Ο ασθενής δυστυχώς αναγκάζεται να αντιμετωπίσει ένα χαοτικό σύστημα, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς λογική, ένα σύστημα που όχι μόνο δεν είναι ανταποδοτικό αλλά δεν αξιολογεί ούτε σέβεται τις ανάγκες του. Όσα βήματα γίνονται φαίνονται ανεπαρκή και μη αποτελεσματικά και συνεπώς ο ασθενής αναζητάει νέους τρόπους να φροντίσει την υγεία του.
Αναγνωρίζοντας το τεράστιο αυτό κενό στην πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όραμα και καθημερινή επιδίωξη του Doctoranytime.gr είναι να υποστηρίξει και να καθοδηγήσει σωστά τον ασθενή ώστε να μπορέσει να έχει εύκολη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας οποιαδήποτε στιγμή.

photo_aksiologisi1

4. Καταφέρατε να συνδέσετε τον τομέα της Υγείας με την επιχειρηματικότητα. Πόσο δύσκολο είναι στις μέρες αυτό το εγχείρημα;

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι από μόνη της ένας άθλος. Όταν αυτό συνδέεται με το χώρο της υγείας τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.
Όμως όσο πιο δύσκολα είναι, τόσο πιο μεγάλη η ευχαρίστηση που αντλούμε από τις αλλαγές που συντελούνται και τόσο πιο ευτυχισμένοι νιώθουμε όλοι στο Doctoranytime.gr που δημιουργούμε ένα καλύτερο περιβάλλον υγείας.

5. Ποια είναι η ανταπόκριση των πελατών και των γιατρών που συνεργάζεστε;

Η ανταπόκριση των ασθενών-μελών μας είναι εξαιρετικά θετική. Αντιμετωπίζουν το Doctoranytime.gr ως μια υπηρεσία που τους βγάζει από την ελληνική πραγματικότητα και τους κάνει να αισθάνονται ότι ζουν σε άλλες πιο οργανωμένες κοινωνίες. Η εμπιστοσύνη τους εκφράζεται και μέσα από τα σχόλια που αφήνουν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, καθώς και από τον αριθμό τους, που αυξάνεται συνεχώς, έχοντας φτάσει τον προηγούμενο χρόνο τους 1.500.000 μοναδικούς επισκέπτες (unique visitors). Αυτό για εμάς είναι το κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας.
Οι γιατροί συνεργάτες μας είναι επαγγελματίες που ακολουθούν τις εξελίξεις και ενδιαφέρονται να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα από τη συνεργασία μας έχουν βρει το μέσο το οποίο τους υποστηρίζει σε όλο το φάσμα υπηρεσιών επικοινωνίας και υποστήριξης των ασθενών τους.

6. Ποια είναι τα σχέδια σας για το επόμενο διάστημα; Μπορούν να προκύψουν συνέργειες από τον ευρύτερο χώρο της Υγείας;

Αυτό το διάστημα είμαι επικεντρωμένη στην ανάπτυξη του Doctoranytime στο Βέλγιο, όπου ξεκινήσαμε πρόσφατα τη δραστηριότητά μας.
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό νομίζω ότι οι συνέργειες μπορούν να επιταχύνουν τις εξελίξεις, προς όφελος πάντα του τελικού αποδέκτη, που είναι ο ασθενής.

καθημερινή κατάθεση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *